Mer mångkulturellt fotbollskaos | Sverigedemokraterna i Vellinge

Mer mångkulturellt fotbollskaos

Nu är det dags igen – denna gång är det två flicklag som stått i skottlinjen för en pöbel på publikläktaren på Rosengårds IP.

Det var en match i slutet av maj mellan FC Rosengårds och Västra Ingelstad IS flicklag på Rosengårds IP då ett gäng killar hotade spelare, skrek obscena förolämpningar och kastade ägg. Matchen fick avbrytas en kvart in i andra halvlek då flickornas säkerhet inte kunde garanteras.

– Ungdomsgänget uppträdde illa under matchens gång. De var inne på planen och störde genom att spela fotboll själva, skrek väldigt fula saker till tjejerna, kastade ägg och hotade dem, säger Västra Ingelstad lagledare Magnus Brobeck.

De haglande obsceniteterna riktades mot båda lagens flickor och en spelare fick bland annat höra att om hon inte visade brösten skulle hon få stryk.

– Vår målvakt fick höra en hel del fula saker, hennes pappa tände till och blev förbannad, så han visades ut. Till sist försökte domaren att köra ut dem från idrottsplatsen. Då gick de bara och ställde sig bakom staketet och fortsatte därifrån.

Då en kvart av den andra halvleken förflutit, som till största del bestått av att försöka få bort mobben från planen, beslöt de båda tränarna tillsammans med domaren att bryta matchen.

– Det var inte bara riktat mot oss, det är lika synd om FC Rosengård. Jag tycker verkligen synd om de tjejerna som antagligen spelar i den här miljön ofta. Jag tror att de var lika illa berörda som våra tjejer, säger Magnus Brobeck.

Västra Ingelstad IS tränare har nu anmält händelsen till Skåneboll där en utredning pågår. Man väntar nu på ett yttrande från FC Rosengård. Enligt Skåneboll är detta långt ifrån första gången utomstående stör matcher och man har ett samarbete med fritidsförvaltningen vad gäller problemen med bråkiga ungdomar kring idrottsplatserna

– Vi vill inte spela där mer. Ska matchen spelas om får det bli på en neutral plan eller på vår hemmaplan så länge Rosengård inte kan garantera att matchen kan spelas utan den här sortens publik, säger Magnus Brobeck.

0 Kommentarer

Kommentera