Vellinge kommun bygger gratis lyxboende åt invandrare | Sverigedemokraterna i Vellinge

Vellinge kommun bygger gratis lyxboende åt invandrare

Vellinge kommun bygger en lyxbyggnad av hotellkaraktär där unga invandrarmän ska få bo gratis – med dygnet runt-betjäning. ”Vi har inte sparat på något”, meddelar det kommunala bostadsbolaget om byggnaden i Falsterbo som ska inhysa de illegala invandrarna.

Det kommer att bli en förstklassig byggnad, byggd i stil som en skånelänga för att smälta in i bymiljön, säger Vellingebostäders vd Anders Larsson till sydsvenskan.se.

Det lyxiga huset byggs exklusivt för så kallade ensamkommande flyktingbarn – det vill säga unga invandrarmän som tagit sig illegalt till Sverige med hjälp av människosmugglare.

Det sparas inte på krutet för att männen ska få ett så ståndsmässigt mottagande som möjligt. Och som vanligt är det skattebetalarna som står för notan.

– Byggnaden på 288 kvadratmeter är som ett litet hotellboende med egna rum där två barn får dela på toalett och dusch. Det ska finnas ett gemensamt kök med matplats och vardagsrum. Det är ett jättefint hus, vi har inte sparat på något, säger Anders Larsson.

Byggnaden kommer att vara färdig för inflyttning den 15 november 2013.

2 Kommentarer

 1. Marcus Ralman 17 september, 2013

  Hej.
  Vi är två elever från Sundsgymnasiets mediaklass i 3an som har fått till uppgift att göra en film om mänskliga rättigheter och vi undrar om det går bra för oss att besöka någon av er och ställa lite frågor om de mänskliga rättigheterna och vad ni har att säga om de. Hör gärna av er.

  MVH

  Johan Hansson & Marcus Ralman.

  • Tommy_Nilsson 17 september, 2013

   Rekommenderar dig att kontakta ordf. Karl-Johan Persson. Hans kontaktuppgifter finner du på vår hemsida.

   Hälsningar
   Tommy Nilsson
   sekreterare i SD Vellinge

Kommentera